Maritieme Academie Harlingen

Welkom!

Wij zijn de Maritieme Academie Harlingen. Een school met ongeveer 150 vmbo- en 350 mbo-leerlingen. Leuk dat je kennismaakt!

Bekijk actuele vacatures

Wat kun je bij ons verwachten?

  • Specialistisch onderwijs in scheepvaart, scheeps- en jachtbouw
  • LeerWerkTrajecten voor de maritieme sector
  • Moderne leeromgeving met o.a. simulatoren en LEGO Mindstorms
  • Avontuur en structuur
  • Uitstekende primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Eigen huisvesting voor onze leerlingen
  • Eigen opleidingsschepen

 

Avontuur op het schip

De Maritieme Academie Harlingen staat voor avontuur op het water, aangevuld met boeiende theorie. De academie beschikt over drie opleidingsschepen voor het vmbo en een full mission simulator voor de binnenvaart. Veel van onze leerlingen wonen in huisvesting, die aan onze school is verbonden. Zo kunnen zij zich optimaal voorbereiden op de praktijk, waarbij zij in veel gevallen als bemanningsleden met elkaar op een schip zullen wonen. In 2024 betrekken we onze spiksplinternieuwe huisvesting, met onder meer een restaurant, conferentiezaal en koffiecorner.

“De Maritieme Academie in Harlingen is een kleine school met een hecht team. Ik heb heel fijne collega’s die denken in oplossingen; nooit in problemen. Dat werkt prettig en professioneel.”

Reinder Huisman, docent scheepvaart

Als een vis in het water

Naast vmbo-onderwijs verzorgen we ook maritiem contractonderwijs: cursussen en trainingen aan mensen die werkzaam zijn in de maritieme wereld, met als doel hun vakkennis bij te scholen of op peil te houden. Mbo- en hbo-leerlingen kunnen terecht bij het trainingscentrum dat op ons terrein ligt. Door het afwisselende onderwijsaanbod en het maritieme leven, voelen onze medewerkers zich op onze school als een vis in het water!

Nieuwsgierig geworden? Dat hebben we graag. Neem een kijkje op  onze website voor een verdere kennismaking.

TIP: ontvang bericht bij nieuwe vacatures

Leuk dat je interesse hebt om bij ons aan de slag te gaan!
Helaas hebben we nu geen openstaande vacatures voor Maritieme Academie Harlingen, maar daar kan elk moment verandering in komen. Als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures? Maak een vacature-alert aan of stuur een open sollicitatie

Dunamare onderwijs doet meer!

Maritieme Academie Harlingen is onderdeel van Dunamare onderwijs. Daaronder vallen 22 uiteenlopende scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen, met uitstapjes naar Harlingen en Uithoorn.

Dunamare onderwijs doet méér. Meer voor leerlingen. Meer voor het onderwijs. En meer voor medewerkers. Denk aan goede opleidingsmogelijkheden, mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, een gezonde werk-privébalans, ruim baan voor ambities en volop aandacht voor vitaliteit. Lees maar.