Maritiem College IJmuiden

Welkom!

Wij zijn het Maritiem College IJmuiden. Een school met ongeveer 70 leerlingen voor het vmbo. Leuk dat je kennismaakt!

Bekijk actuele vacatures

Wat kun je bij ons verwachten? 

  • Maritiem beroepsonderwijs
  • Kleinschalige, gezellige school
  • Onderwijs op maat; gericht op de individuele leerling
  • Verantwoordelijkheid, structuur, samenwerken en reflectie
  • Uitstekende primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden 

Waterratten en zeebonken

Slimme kids kiezen voor techniek. Slimme collega’s voor het Maritiem College IJmuiden. Want als het ergens leuk werken is, is het wel bij ons. Je komt terecht in een gemotiveerd team en gaat aan de slag met leerlingen die een hele bewuste keuze hebben gemaakt voor een technische opleiding. De leerlingen die voor de maritieme richting kiezen zijn echte waterratten en zeebonken. Deze maritieme talenten wonen en leren op het terrein van de school en varen met moderne opleidingsschepen. We werken nauw samen met het Technisch College Velsen. 

“Maritiem College IJmuiden geeft je alle steun en ruimte om je vak zelf vorm te geven. Als je een goed idee hebt, mag je dat uitvoeren. Onlangs heb ik vier keuzevakken geschreven. Erg leuk om te doen!”

Guido Kapteijn, docent maritieme techniek

Dynamische werkomgeving

Binnen de opleiding neemt het ‘echte varen’ een belangrijke plaats in. Leerlingen krijgen op schepen zoveel mogelijk praktijklessen van een schipper en zijn bemanning. Ook organiseren we vaarreizen in binnen- en buitenland. Naast theorielessen krijgen leerlingen vaklessen in roeien en wrikken, knopen en splitsen en binnenvaartkunde. Afwisselende lesstof binnen een dynamische werkomgeving. Kom aan boord! Natuurlijk krijgen de leerlingen ook les in de algemene vakken waarin ze examen moeten doen.

Nieuwsgierig geworden?

Dat hebben we graag. Neem een kijkje op  onze website voor een verdere kennismaking.

TIP: ontvang bericht bij nieuwe vacatures

Leuk dat je interesse hebt om bij ons aan de slag te gaan!
Helaas hebben we nu geen openstaande vacatures voor Maritiem College IJmuiden , maar daar kan elk moment verandering in komen. Als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures? Maak een vacature-alert aan of stuur een open sollicitatie

Dunamare onderwijs doet meer!

Maritiem College IJmuiden is onderdeel van Dunamare onderwijs. Daaronder vallen 22 uiteenlopende scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen, met uitstapjes naar Harlingen en Uithoorn.

Dunamare onderwijs doet méér. Meer voor leerlingen. Meer voor het onderwijs. En meer voor medewerkers. Denk aan goede opleidingsmogelijkheden, mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, een gezonde werk-privébalans, ruim baan voor ambities en volop aandacht voor vitaliteit. Lees maar.