Ichthus lyceum

Welkom!

Wij zijn het Ichthus Lyceum. Een school in Driehuis met ruim 1.200 leerlingen voor havo, atheneum en gymnasium. Leuk dat je kennismaakt!

Bekijk actuele vacatures

Wat kun je bij ons verwachten?

  • Ruim baan voor talent
  • Een veilige, warme en stimulerende leeromgeving
  • Het vak Onderzoek en Ontwerpen; met erkend Technasium
  • Een school met een christelijke identiteit
  • Uitstekende primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden

 

Onderzoekende houding

Op het Ichthus Lyceum werken we vanuit de nieuwsgierigheid van leerlingen aan kennis en vaardigheden die ze nodig hebben voor de toekomst. Er is veel ruimte voor projectmatig werken en voor kunst en cultuur. We vinden het belangrijk dat leerlingen leren vanuit een onderzoekende houding. Dat ze hun eigen creativiteit leren gebruiken om vraagstukken op te lossen en dat ze een gezond kritisch denkvermogen ontwikkelen.

"Het Ichthus Lyceum wordt ook wel 'het warme nest' genoemd. Dat is precies wat het is. Ik werk hier ruim twintig jaar en ga nog steeds elke dag fluitend op de fiets naar mijn werk. Goud!"

Maurice Weel, docent Latijn

Pluslessen en Masterclasses

Het Ichthus Lyceum ligt in een mooie, groene omgeving naast het NS-station van Driehuis. Ons onderwijssysteem kent lessen van 80 minuten. Daarnaast zijn er keuzelessen waarin leerlingen extra ondersteuning kunnen krijgen of juist Pluslessen en Masterclasses kunnen volgen over uiteenlopende interessante en uitdagende onderwerpen. We begeleiden kinderen naar zelfbewuste en verantwoordelijke jongvolwassenen. Help je ons mee?

Nieuwsgierig geworden?

Dat hebben we graag. Neem een kijkje op onze website voor een verdere kennismaking.

Actuele vacatures

Docent Levensbeschouwing

  • Ichthus Lyceum
  • Driehuis
  • havo - vwo
  • 0.5 tot 0.7 FTE
Bekijk vacature

Dunamare onderwijs doet meer!

Ichthus lyceum is onderdeel van Dunamare onderwijs. Daaronder vallen 22 uiteenlopende scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen, met uitstapjes naar Harlingen en Uithoorn.

Dunamare onderwijs doet méér. Meer voor leerlingen. Meer voor het onderwijs. En meer voor medewerkers. Denk aan goede opleidingsmogelijkheden, mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, een gezonde werk-privébalans, ruim baan voor ambities en volop aandacht voor vitaliteit. Lees maar.