Stella Axwijk-Valent

"Declaraties handel ik het liefst dezelfde dag nog af. Ik houd er niet van om dingen te laten liggen."

Administratief medewerker

“Werken in het onderwijs bevalt me ontzettend goed. Hiervoor zat ik 35 jaar bij een gerechtsdeurwaarder, maar dat kantoor hield op te bestaan. Op aanraden van mijn man, die docent is bij het Vellesan College, heb ik toen gereageerd op een vacature van het Ichthus Lyceum. Ik had geen betere overstap kunnen maken.”

Plezierige werksfeer
“Het verschil tussen het onderwijs en het bedrijfsleven is groot. Hoewel ik het bij de gerechtsdeurwaarder ook altijd naar mijn zin had, voelt het Ichthus Lyceum écht als een warm bad. Als ik bij mijn vorige baas een keer ziek was, werd me vooral gevraagd wanneer ik weer aan de slag kon. Dat werkt hier heel anders. Iedereen is zoveel meer geïnteresseerd in een ander! Collega’s kijken naar elkaar om, zijn betrokken en helpen je als dat nodig is. Dat zorgt voor een plezierige werksfeer.”

Heel zelfstandig
“Nóg een belangrijk pluspunt, is de vrijheid die ik heb. Mijn functie is heel zelfstandig; ik kan mijn taken naar eigen inzicht indelen. Ik ben een vroege vogel en begin graag om 8 uur. Mijn collega’s komen wat later binnen, waardoor ik in alle rust mijn mailbox kan afhandelen. Daarna ga ik aan de slag met de financiële administratie en stort ik me op de cijfers. Heerlijk! Die dagelijkse routine vind ik prettig.”

Toegankelijk
“Als onderwijsondersteunend medewerker wil ik toegankelijk zijn. Heeft een docent een pinpas nodig of moet er iets betaald worden? Dan maak ik daar direct tijd voor vrij. Ook leerlingen die bijvoorbeeld budget nodig hebben voor een project, kunnen altijd bij me terecht. Declaraties handel ik het liefst dezelfde dag nog af. Is er iets voorgeschoten? Dan mogen ze me een Tikkie sturen, zodat ik dat direct kan uitbetalen. Ik houd er niet van om dingen te laten liggen. Dat wordt overigens volop opgemerkt én gewaardeerd door mijn collega’s. Een win-win.”

Stella over het Ichthus Lyceum:

“Wat je achtergrond ook is, wie je ook bent: iedereen is welkom op onze school. Je kan hier volledig jezelf zijn. Ja, ik ben ontzettend positief over het Ichthus Lyceum. Vooral de vrijheid die je krijgt om je eigen functie vorm te geven, vind ik fijn. Heb ik wat nodig voor mijn werk? Alles is bespreekbaar; (bijna) alles is mogelijk.”