Angelique Halvemaan

"Onze leerlingen zijn niet alleen ontzettend leuk; ze hebben ook vreselijk veel talenten."

Docent AVO

“Op Oost ter Hout gaan veel dingen net even anders dan op andere scholen, maar dat maakt deze werkplek juist zo bijzonder. Leerlingen die bovengemiddeld presteren, komen elders al snel in een plusklas terecht. Bij ons is de plusklas juíst bedoeld voor de meer sociaal kwetsbare kinderen, die baat hebben bij structuur en regelmaat. Een beetje extra ondersteuning maakt vaak een groot verschil.”

Oprecht
“Kinderen kunnen hier volledig zichzelf zijn. Dat verwachten ze overigens ook van ons als docenten. Je mag wat strenger zijn of wat losser voor de klas staan, zolang het maar bij je past en uit jezelf komt. Voer je een of andere act op, dan zien onze leerlingen dat meteen; daar zijn ze heel gevoelig voor. Ik zeg weleens dat ze het ruiken als je niet oprecht bent. ‘What you see is what you get’, dat geldt niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor ons als docenten. 

Vreselijk veel talenten
“Onze leerlingen zijn niet alleen ontzettend leuk; ze hebben ook vreselijk veel talenten. Dat wordt bij ons op school duidelijk zichtbaar. Natuurlijk kunnen ze niet alles. Het merendeel heeft moeite met rekenen en lezen, maar er is zoveel meer! Hier komen ze voor het eerst in aanraking met praktijkvakken en ontdekken dan ineens dat ze heel goed zijn in koken of houtbewerking. Al na de eerste maand merk je dat het zelfvertrouwen daardoor toeneemt: ‘Ik kan dit!’ Naar school gaan wordt daardoor vanzelf leuker.”

Huisbezoeken
“Als ik op huisbezoek ga, hoor ik geregeld dat leerlingen het naar hun zin hebben bij Oost ter Hout. Huisbezoeken vormen een standaard onderdeel van ons onderwijs. Ik krijg dan een goed beeld over de thuissituatie van een leerling en er is ook tijd voor een uitgebreid gesprek. Ouders en verzorgers zijn vaak heel positief en vertellen dat hun kind weer met plezier naar school gaat, veel meer vertelt over school en dat er geen strijd meer is om hun kind uit bed te krijgen ‘s ochtends. Dat is fijn om te horen, want uiteindelijk komen we daar zelf ook ons bed voor uit; om leerlingen te inspireren en enthousiasmeren.”

Angelique over Oost ter Hout:

“Als team hebben we alle neuzen dezelfde kant opstaan. Niet alleen hoe we denken over onderwijs, maar ook in de wijze waarop we kinderen benaderen. Die teamgeest voelt als een warm bad.” 

“Ouders of verzorgers die een rondleiding krijgen, zijn steevast onder de indruk van ons gebouw. Het is net zo mooi zoals het in de schoolgids staat. Het helpt natuurlijk dat ons schoolplein een half park is. Geen tegels of beton, maar heerlijk groen; met bomen en een grasveld. Dat geeft rust. Iedere dag fiets ik weer met plezier naar mijn werkplek.”

 

Angelique over Dunamare onderwijs:

“Vanaf het moment dat ik hier kwam werken, vind ik Dunamare onderwijs een zeer attente werkgever. CultuurWerkt! is bijvoorbeeld erg leuk. Je kunt dan met korting naar allerlei voorstellingen. Maar ook de vitaliteitsregeling zit goed in elkaar. En in de vakantie kregen we een magazine van de Dunamare Academie. Allemaal extraatjes! Ja, je wordt hier echt gewaardeerd.”