Marieke Bongenaar

"Bestaat er iets mooiers dan leerlingen te begeleiden op momenten dat ze dat het meest nodig hebben?"

Stagecoördinator

“Als stagecoördinator ben je een echte matchmaker. Je kijkt per leerling waar de sterke punten liggen en welk type stageplek het beste past. Zodra ze eenmaal bij een bedrijf werken waar ze goed op hun plek zitten, zie je ze echt veranderen. Van een puber die nergens zin in heeft naar een uiterst gemotiveerde stagiair. Dat is geweldig om te zien.” 

Heel divers
“Mijn functie is heel divers. Ik kom in winkels, bejaardenhuizen, scholen en bouwplaatsen en heb contact met bedrijven, leerlingen, docenten en ouders. Het hele team van De Linie zet zich maximaal in om leerlingen te helpen zelfstandig te worden.”

Dosis zelfvertrouwen
“Natuurlijk stellen pubers je soms op de proef. Kun je ze de ene keer beter bereiken dan de andere keer. Maar het moment dat dát lukt, is goud waard. Laatst nog had ik een jongen die van het vmbo was afgestroomd. Hij kwam bij ons op school en ontdekte waar hij goed in is: auto’s repareren. Inmiddels heeft hij zijn opleiding automonteur afgerond en volgt hij een opleiding op BBL-niveau 2. Die jongen verdient zijn eigen geld, voelt zich gewaardeerd en heeft een dosis zelfvertrouwen gekregen. Dat soort stagetrajecten maken me ontzettend trots!”

 

Marieke over Praktijkschool De Linie:

“Praktijkschool De Linie voelt als een warm bad. Ik werk er niet voor niets al 26 jaar. Iedereen kent elkaar, zowel docenten als leerlingen. Dat schakelt snel en zorgt voor een goede onderlinge band. Die band is ook nodig. Je werkt met een speciale doelgroep die soms net wat meer aandacht vraagt. De kunst is om leerlingen gemotiveerd te houden, maar dat is aan het bevlogen team van De Linie wel toevertrouwd! En zeg nu zelf: bestaat er iets mooiers dan leerlingen te begeleiden op momenten dat ze dat het meest nodig hebben?”

 

Marieke over Dunamare onderwijs:

“In het onderwijs wordt hard gewerkt. Dan is het fijn dat je een werkgever hebt, die veel doet aan vitaliteit. Neem bijvoorbeeld de cursussen van de Dunamare Academie. Van yoga tot kickboksen: er is altijd wel een workshop te vinden die bij je past. Leuk ook dat je dan collega’s van andere scholen ontmoet. Een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen!”