Annelies Windhoud

"Als ik zelf nog jonge kinderen had, zouden ze hier naar school gaan."

Medewerker leerlingadministratie

“Hoe ik bij Dunamare onderwijs terecht ben gekomen? Mijn man werkte al met veel plezier op het Hoofdvaart College. Voor mij reden genoeg om vanuit het basisonderwijs de overstap te maken naar het Montessori College Aerdenhout. Een goede beslissing; ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

Ei kwijt
“In het basisonderwijs hield ik me vooral bezig met het regelen van schoolreizen en ontbijtjes. Best prima, maar als administratief medewerker kan ik pas echt mijn ei kwijt. Het grote verschil is dat het voelt als mijn eigen toko. We zijn een kleine school, dus dan ben je verantwoordelijk voor uiteenlopende taken. Ik doe bijvoorbeeld ook de financiën. Je krijgt hier al het vertrouwen én de vrijheid om je werkzaamheden naar eigen inzicht vorm te geven.”

Voorrang
“Onze afdeling bestaat uit onderwijsondersteunend personeel, dus zodra een docent onze hulp nodig heeft, dan zijn we er. Je probeert zo snel mogelijk te handelen en wat voor ze te regelen. Op hetzelfde moment kan er een klas wachten. Dat heeft natuurlijk prioriteit. Maar ook als er een leerling aanklopt die niet goed in orde is en naar huis wil. Daar maak je tijd voor vrij; die geef je altijd voorrang.”

Wederzijdse klik
“Binnen vier uur na mijn sollicitatiegesprek, belden ze me op dat ik het was geworden. Vanaf het moment dat ik binnenkwam, was er een wederzijdse klik. Ik weet nog dat ik hier net een week werkte en een leerling me aansprak: ‘u bent toch Annelies? Mijn moeder ook. Ik wil u even welkom heten op deze school.’ Dat vond ik zo grappig en attent. Hier in Aerdenhout heerst toch een andere sfeer dan in Amsterdam. Je legt makkelijk contact; we noemen elkaar allemaal bij de voornaam, maar iedereen blijft wel beleefd.” 

Aandacht voor cultuur
“In de vier jaar dat kinderen bij ons op school zitten, maken ze een hele groei door. Mooi om die groei te volgen. Voorheen kende ik het Montessorionderwijs helemaal niet. Ik had er geen beeld bij, maar nu ik er middenin zit, vind ik het een echte aanrader. Als ik zelf nog jonge kinderen had, zouden ze hier naar school gaan. Naast de mate van zelfstandigheid, vind ik de aandacht voor cultuur heel leuk. Er wordt regelmatig een Open Podium georganiseerd, met dans en zang. Als er dan een leerling in haar eentje een solo zingt voor ruim 400 leerlingen, schiet ik vol hoor. Zo knap!”

Annelies over Montessori College Aerdenhout:

“Het mooie van Montessori College Aerdenhout, is dat iedere leerling volledig zichzelf mag zijn. Wie je ook bent, wie je ook wil zijn, welke genderidentiteit ook bij je past; je krijgt alle ruimte om dat te verkennen.” 

 

Annelies over Dunamare onderwijs:

“Dunamare onderwijs staat achter haar personeel. Je voelt je gesteund en gewaardeerd. Ook als ondersteunend personeel worden we nooit vergeten; we zijn een volwaardig onderdeel van het geheel.”