Jeroen Westhof

"Hoe de dag ook loopt, de leerlingen gaan altijd voor. Die staan met stip op één"

Hoofdconciërge / Facilitair Beheerder

“Drie jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs. Ik werkte al die tijd als operator van koffiemachines en was toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij het Schoter. Waar ik begon als conciërge, ben ik inmiddels hoofdconciërge. Mijn collega ging met vervroegd pensioen en ik mocht zijn taken overnemen. Een leuke uitdaging! Vooral omdat ik mijn eigen jus aan de functie mag geven. Ik wil dingen toch net weer een beetje anders aanvliegen dan mijn voorganger.”

Pedagogische taak
“Met jongeren werken is waanzinnig leuk. Er is altijd een gezellige drukte om je heen; daar houd ik van. Bovendien kunnen leerlingen heel verrassend uit de hoek komen en op een mooie manier een discussie met je voeren.Naast het feit dat ik de facilitaire zaken aanpak, heb ik ook een pedagogische taak. Soms moet je leerlingen net even bijsturen; een beetje opvoeden en duidelijk maken hoe we met elkaar en ons schoolgebouw omgaan. Maar dat maakt het onderwijs ook zo’n boeiende omgeving.”

Leerlingen staan bovenaan
“Hoe de dag ook loopt, de leerlingen gaan altijd voor. Die staan met stip op één. We hadden laatst een aantal storingen hier, waarbij we het voor elkaar kregen alles draaiende te houden. Achter de schermen stonden we met één vinger een gat te dichten en met de andere vinger weer wat anders te regelen, maar de leerlingen merkten hier gelukkig niets van. Het belangrijkste is, dat een schooldag voor leerlingen een schooldag blijft.” 

Diverse werkzaamheden
“Geen dag is hetzelfde in deze baan; de werkzaamheden zijn heel divers. Op het ene moment sta je boven op het dak een lek te repareren, op het andere moment moet je in de kelder een verstopping verhelpen. En soms is het gewoon pleisters plakken of een digibord aan de praat krijgen. We surveilleren ook tijdens de pauzes. Zodra de bel gaat, komen ze met honderden tegelijk de aula instormen. Die herrie moet je wel een beetje kunnen verdragen, haha!”

Nieuwbouw
“Nee, jezelf vervelen op het Schoter is er niet bij. We zitten midden in een verbouwing. Als straks de noodlokalen verdwijnen en de nieuwbouw gereed is, is alles groter en ruimer. Ik verheug me heel erg op die nieuwe huisvesting en heb allerlei plannen. Zo komt er een vaste plek voor ons team en liggen al onze materialen straks netjes gesorteerd en opgeslagen in een opberghok. Tot die tijd is het nog een beetje chaos, maar we krijgen er iets geweldigs voor terug!” 

Jeroen over het Schoter:

“Bij het Schoter krijg je direct een familiegevoel. Er is veel saamhorigheid en gezelligheid.”