Lisanne van Veen

"Nu ik contacten met leerlingen en docenten heb, ervaar ik dat ik zinvol werk doe. Ik ben hier veel gelukkiger en zit echt op mijn plek!"

Medewerker leerlingadministratie

“Het onderwijs is helemaal nieuw voor mij. Hiervoor heb ik jaren gewerkt als kwaliteitsmedewerker bij een IT-bedrijf, waar ik na mijn studie per toeval belandde. Ik zocht een tijdelijke baan en wilde daarna de wereld rondreizen. Dat liep nét even anders. Ik werd verliefd, kocht een huis en werd moeder van twee prachtige jongens. In sneltreinvaart was ik volwassen geworden, maar wel in een gouden kooi. Waar ik weliswaar een mooi salaris en een fijne werkgever had, deed ik werkzaamheden die totaal niet bij me pasten. Dat was de voornaamste reden om vorig jaar een heel bewuste carrièreswitch te maken. Als medewerker van de leerlingadministratie bij het Haarlem College, heb ik voor het eerst het gevoel dat ik wat bijdraag aan de maatschappij.”

Zinvol werk
“Mijn baan bij het IT-bedrijf was heel commercieel georiënteerd, terwijl ik me op persoonlijk vlak steeds meer bezighield met maatschappelijke thema’s als diversiteit, inclusiviteit en feminisme. Op een gegeven moment sloot mijn werk niet langer aan bij mijn normen en waarden. Dat kon ik niet meer voor mezelf rechtvaardigen. Nu ik contacten met leerlingen en docenten heb, ervaar ik dat ik zinvol werk doe. Ik ben hier veel gelukkiger en zit echt op mijn plek!”

Teamgevoel
“De mentaliteit is hier ook heel anders. Bij mijn vorige werkgever werkten we allemaal op ons eigen eilandje. Terwijl we op het Haarlem College juist volop samenwerken en oog hebben voor elkaar. Dit werkt heel goed voor mij. Er heerst een teamgevoel, waarbij we ons allemaal inzetten voor één en hetzelfde doel: het bieden van kwalitatief sterk onderwijs dat het beste haalt uit kinderen. Of je nu op de administratie zit of voor de klas staat; je doet het met z’n allen.” 

Rotsvast vertrouwen
“In deze functie krijg ik veel vrijheid om te ontdekken welke werkzaamheden binnen het onderwijs me nog meer aanspreken. Naast het verzorgen van de administratie, ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de contacten met het boekenfonds. Een mooie uitdaging om daar wat meer structuur in aan te brengen en problemen op te lossen. Daarnaast ben ik sinds kort ook aangesteld als Event Manager, waarbij ik de externe verhuur van de school regel. Hartstikke leuk! Ik voel me enorm gestimuleerd om mezelf te ontwikkelen en kansen te grijpen. De mentaliteit is ook niet ’bewijs maar dat je het kunt’ maar juist ‘doe maar, want we denken dat je het kunt’. Dat rotsvaste vertrouwen voelt heel prettig.” 

Lisanne over Dunamare onderwijs:

“De online omgeving waarin je alles kunt regelen, is compleet en maakt dat je je onderdeel voelt van Dunamare onderwijs. Daarnaast is er heel veel aandacht voor je welzijn en kun je voor je persoonlijke ontwikkeling uiteenlopende cursussen en trainingen volgen via de Dunamare Academie. Ik ben ook erg blij met mijn CultuurWerkt-abonnement, dat korting geeft op onder meer musea. Ze hoeven al die secundaire arbeidsvoorwaarden natuurlijk niet te bieden, maar ze doen het maar mooi wel! Alles is uitstekend geregeld.”